Ara Chocolat Chiapas 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämäkin kyseisen valmistajan suklaa näyttää ihan samalta kuin sisarustuotteensa sillä poikkeuksella että nyt tehostevärinä on turkoosi. Pakkauksessa on viisi pientä suklaapalasta joiden nauttiminen on tehty helpoksi jaottelemalla levy valmiiksi palasiksi.

Arvioituani juuri hetki sitten saman valmistajan madagaskarilaisen suklaan huomaan että tämän tuoksu ei ole yhtä hedelmäinen. On tässäkin hieman hedelmäisyyttä, mutta kuvittelen haistavani jotain lakritsimaistakin. Viehättävä tuoksu, ei epäilystäkään siitä. Koostumus on ihan yhtä sileä kuin oli madagaskarilaisessakin. Sula suklaamassa levittää makuja kaikkiin suun kolkkiin.

No hyvvää päivää! Tämän suklaan maku eroaa madagaskarilaisesta vielä enemmän kuin tuoksu. Tuntuu vähän kuin joku läimäisisi naamalle kun tätä pistää suuhun. Mutta sillai hyvällä tavalla. Maut ovat voimakkaita, mutta eivät niinkään kitkeriä vaan muulla tavalla. Maut ovat varsin maanläheisiä ja myös kevyesti hapokkaita. On tässä hieman kitkeryyttäkin, mutta en nyt oikein osaa kuvata maun yksityiskohtia. Vähän niin kuin olisi eksoottisia hedelmiä laimennettu vedellä ja… aniksella? Nautin mausta, sillä se on erittäin jännittävä ilman hedelmäisyyttäkin.

Jälkimaku on kutakuinkin identtinen varsinaisen maun kanssa. Useimmiten jälkimaku muuttuu joksikin muuksi kuin varsinainen maku, mutta ei tällä kertaa. Toisaalta se on hyvä asia, mutta toisaalta.. emmäätiä. Se on vain hyvä.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-chocolat-chiapas-72

Vastaa