Friis-Holm la Dalia 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kääreiden etupuolella mainitaan hauskankuuloisesti Laiskan kaakonkasvattajan sekoitus. Takapuolella selviää mitä tuo tarkoittaa ja miksi tämä on valmistettu sekoituksesta eri kaakaolajikkeita.

Levyssä on paperikääreet, joissa on käytetty ainoastaan kahta väriä, joten se luo tietynlaista tyylikkyyttä, mutta ei ehkä kuitenkaan ole maailman tyylikkäimmät. Palajako levyssä on sellainen, että siinä on yksi iso pala keskellä ja useita (liian) pieniä palasia ympärillä. Eihän tämä ulkonäöllään elvistele, kun on tullut nähtyä joitakin varsin tyylikkäitäkin kääreitä ja levyjä. Suklaan väri näyttää muuten yllättävän vaalealta huomioiden 70 % kaakaopitoisuuden.

Suklaa tuoksuu hyvältä. Tuoksu on hillitty, mutta siinä on hapokkuutta ja hedelmäisiä tuoksuja. Suklaalevyn väriä mukaillen tuoksukin on melko vaalea eli mieto ja tätä on vaikea uskoa näinkin tummaksi suklaaksi.

Michael Jacksonilla oli biisi nimeltään Smooth Criminal (yksi harvoja suosikkejani ko. artistilta). Tämä suklaa puolestaan on melkein rikollisen sileää (vaatii biisin nimen suomennoksen). Silkkinen tuntuma suussa on todella nautinnollinen. Suklaa myös sulaa kielen päällä helposti, mikä on aina hyvä asia.

Ensimaku muistuttaa miedon tumman suklaan makua. Pian esiin tulee kuitenkin hapokas ja hedelmäinen maku, joka saa hymyn naamalleni. Maku ei ole liian hapokas vaan juuri passeli. Syötyäni neljänneksen levystä maistan jotain muutakin. Sillä uhallakin että tämä ei kuulosta hyvältä, sanoisin että tämä uusi mieto maku on liiman ja tarkoitan sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Maku ei ole liian hallitsevakaan, mutta en keksi sille parempaa vertausta. Suklaassa ei myöskään ole turhaa kitkeryyttä, joten pidän kyllä tästä suklaasta.

Suuta hieman kuivaa syötyäni suklaata, selvästi kuivemmalta kuin syödessä vaikka en edes syönyt koko levyä (ainoastaan n. 80 % siitä…). Hedelmäisyyttä ei jälkimausta löydy, mutta hapokkuutta kyllä ja sen tuntee kielellä pienenä kihelmöintinä.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

friis-holm-la-dalia-70

Vastaa