Ara Chocolat Madagascar 75%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämän “suklaalevyn” ulkoasu on kutakuinkin sama kuin Équateurissa kun ainoastaan kääreen huomioväri on vaihtunut violetista punaiseen. Sisältä löytyy viisi maistelupalakokoista suklaapalasta.

Suklaa on valmistettu madagaskarilaisesta kaakaosta (Åkessonin plantaasi Sambiranon laaksossa, kaakaolajikkeena Trinitario) joten odotukseni ovat korkealla. Tuoksu ei tuota pettymystä: hedelmäinen kaakaon tuoksu löytyy. Mikä voisikaan olla tätä parempaa? Jos joku tekisi tästä tuoksusta dödön, en ostaisi enää koskaan mitään muuta hajustetta. Sanat eivät riitä kuvaamaan rakkauttani tätä tuoksua kohtaan!

Koostumus on sileä ja palanen sulaa suussa nopeasti. Sulaessaan suklaa muuttuu sileäksi ja puolipaksuksi nesteeksi joka kuljettaa maut jokaiseen suun kolkkaan.

Maku on lähes yhtä hedelmäinen kuin tuoksu. Puraistuani suklaata maistan banaanin, jota en olekaan vähään aikaan maistanut kenenkään valmistamassa tummassa suklaassa. Voi että minä pidän banaanivivahteesta suklaassa! Suklaassa on myös lievää kitkeryyttä ja se itse asiassa sopii hyvin yhteen hedelmäisen maun kanssa.

Jälkimaku on selvästi kitkerämpi kuin varsinainen maku. Kitkeryys tuntuu kielen reunoilla. Hedelmäisyydestä ei valitettavasti ole paljoa jäljellä. Jälkimaku on hyvä, mutta se voisi olla parempikin.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-chocolat-madagascar-75

Vastaa