Soma carenero superior 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ennen kuin luet arvion, sinun on hyvä tietää pari seikkaa. Ensinnäkin: kyseinen suklaalevy oli 22 kuukautta vanha arviointihetkellä. Valmistaja suosittelee nauttimista 12 kuukauden kuluessa valmistuksesta. Toiseksi: jostakin syystä olin unohtanut tämän pienen suklaalevyn suklaajemmani (viinikaapin) perälle, joten se vietti jo melkein toisia syntymäpäiviään. Katsotaanpas mitä ajan hammas on suklaalle tehnyt, jos mitään.

Tämän pienen (25 grammaa) suklaalevyn kääreet näyttävät siltä kuin sisältö voisi muodostua steriileistä leikkaushuoneen työkaluista. Se ei näytä lainkaan houkuttelevalta eikä edes suklaalevyltä. Suklaa itsessään näyttää suklaalta, mutta varsin perus-sellaiselta ja jopa tylsältä. Olen kylläkin nähnyt vastaavan näköisiä levyjä ennenkin.

Suklaan tuoksu on erittäin hedelmäinen ja odotukseni kasvavat. Pidän yleensä hedelmäisistä kaakaoista valmistetuista suklaista. Paljon muita tuoksuja suklaasta ei irtoakaan, mutta riittäähän tuokin. Pistän palasen kielen päälle ja kun se vihdoin alkaa sulaa, muuttuu se silkkisen sileäksi nesteeksi. Suklaanesteen suutuntuma on itse asiassa varsin nautinnollinen.

Aivan kuten tuoksu ennakoi, on maku varsin hedelmäinen ja nautinnollinen. Näin tummaksi suklaaksi tämä ei maistu kovinkaan tummalta. Kitkeryyttä on vain sen verran kun voisi olettaa, eli sopivasti. Kuten ei tuoksussakaan, ei maussakaan ole erityisen vahvoja aromeja. Suklaiden aatelia ehdottomasti.

Kaakao on siinä määrin hapokas, että se kutittelee kitalakea. Tämän huomaa eritoten jälkimaussa, joka muutoin ei ole erityisen hedelmäinen tai edes voimakas. Oikeastaan tässä ei ole mainittavaa jälkimakua.

Noh, mitä aika oli tehnyt suklaalle? Ei yhtään mitään! Ei ainakaan mitään negatiivista. Suklaa maistuu ja näyttää ihan tummalta suklaalta. Suklaata on koko ajan säilytetty suklaalle sopivassa lämpötilassa, mutta mikähän mahtaa olla ilmatiiviin foliokääreen merkitys säilytyyteen?

Ainesosat: Kaakao & sokeri

soma-carenero-superior-70

Tässä postauksessa on 2 kommenttia

  1. Sunita

    p.s. I think we may know Vic and Debbie in common… I just saw your blog on wrappers! 😉 See some very special bars on there! Apologies for not putting all this together earlier.

  2. Jarkko Karhunen

    Hi Sunita! Yes, I remember you and your Chocolate Garage 🙂 We're about to do some trading with Vic and Debbie again in the very near future. I'm also hoping to get my wrappers on display (on the wall) at some point for all my friends to see. Now they're just packed together on shelves… It was actually on your Facebook page that I got the idea of how to do that.

Vastaa