Metiisto Artisan Chocolate Bahia 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Metiisto Artisan Choclate on pieniä tuotantoeriä valmistava ruotsalainen yritys jonka toimitilat sijaitsevat australialaissyntyisen suklaavalmistajan kodin kellarissa.

Tässä on kyllä yksi kauneimmista ja tyylikkäimmistä pahvisista suklaalevyn kääreistä joita olen koskaan nähnyt. Sen lisäksi että kääreet ovat kokomustia (poislukien kullattu “Bahia”) on yrityksen logo ja kaakaopitoisuus kohokuvioinen ja kiiltävä kun muu pakkaus on mattamustaa. Suklaalevykin on pieni taideteos itsessään ja sama M-logo löytyy siitäkin. Levyssä ei ole perinteistä palajakoa, joten lähes harmittaa rikkoa sitä.

Suklaan tuoksu ei ole kitkerä, vaan hieman hedelmäinen ja yleisesti ottaen “voimakas” hyvällä tavalla. Tunnistan mietoja anista tai salmiakkia muistuttavia tuoksuja ja kenties hieman kahviakin. Tuoksuu joka tapauksessa hyvältä suklaalta.

Riittävän nopeasti sulava suklaa on aina miellyttävän tuntuinen ja tämä on sellainen. Suklaan rakenne on todella sileä, kuin silkkiä ja pilvenhattaraa. Suklaa ikään kuin katoaa kielen päältä sulaessaan jättäen jälkeensa vain kaikki makuvivahteet.

Ensimmäinen suuhun pistämäni pala ei varsinaisesti maistunut miltään. Vasta toinen (ja kolmas ja neljäs ja…) palanen vapauttaa kaikki maut suuhun. Yksi merkittävä maku tuo mieleen äidin kukkapenkit kotipaikassa. Maku on hieman hedelmäinen, mutta eritoten siinä maistaa maaperän. Mausta ei kitkeryyttä löydy, mutta kuten tuoksukin, on maku voimakas. Tämä on ehdottomasti miespuolinen suklaa.

Jo parin minuutin kuluttua voimakas suklaan maku suussa on lieventynyt varsin merkittävästi. Jälkimakuna suuhun jää yleismiellyttävä ja mieto kaakaon maku, sekä jonkin verran kitkeryyttäkin.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

metiisto-bahia-70

Vastaa