Ensimmäinen kirjoitus ja tietoa blogista

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Olen arvioinut monenlaisia suklaita siitä lähtien kun (kavereiden kanssa) perustin Suklaayhdistys ry:n vuonna 2005. Toimin edelleen yhdistyksen puheenjohtajana. Tähän päivään mennessä olen arvioinut 3131 tuotetta, jotka vaihtelevat kalliista (arvokkaista) laadukkaista single origin suklaista monenlaisiin massatuotannon tuotteisiin, joissa on vain mitätön määrä kaakaojauhetta.

Kun perustimme Suklaayhdistyksen inhosin tummaa suklaata. En todellakaan ymmärtänyt miksi kukaan haluaisi laittaa sitä suuhunsa ja vielä väittää pitävänsä siitä. No, ajat ovat todellakin muuttuneet. Nykyään en juuri muuta ajattelekaan kuin sitä, mistä saisin käsiini laadukasta tummaa suklaata arvioitavaksi. Olen eritoten kiinnostunut pienten valmistajien tekemistä single origin -suklaista.

Suomi on erittäin hyvä paikka asua, mutta suklaaholistin näkökulmasta voisin yhtä hyvin asua kuussa. Seikkaa ei yhtään helpota se, että en asu maan pääkaupungissa Helsingissä vaan 600 kilometriä pohjoisempana, kaupungissa nimeltä Oulu. Tokihan kaupoista löytyy yltäkylläinen määrä suklaalevyjä suomalaisilta ja ruotsalaisilta valmistajilta, mutta todellisesta laatusuklaasta puhuttaessa olen täysin Internetin varassa.

Tavoitteeni tälle blogille on suklaiden arvioiminen aivan kuten olen viimeisen 10 vuoden aikana tehnyt. Ainoa merkittävä ero on arviointiasteikko (jonka näet kunhan saan ensimmäisen arvion julkaistua). Toivottavasti pidät blogistani ja palaatkin tänne vielä lähitulevaisuudessa lukemaan lisää kirjoituksiani. Olisi mukava lukea kommenttejannekin.

Parhain terveisin,

Jarkko Karhunen
Oulu

Vastaa