Arvosteluasteikkoni

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ennen kuin julkaisen ensimmäisen arvioni haluaisin selventää hieman arviointiasteikkoani, vaikka se ei kovin monimutkainen olekaan. Arvioissani keskityn viiteen suklaan osa-alueeseen: ulkonäkö (suklaan ja kääreiden), tuoksu, koostumus (miltä suklaa tuntuu suussa), maku ja jälkimaku. Jokainen osa-alue saa oman arvosanansa asteikolla 1 (huonoin) – 10 (paras).

Eri osa-alueilla on eri painoarvo kokonaisuudessa. Koska maku on mielestäni tärkein, määrittää se 70% kokonaisarvosanasta. Ulkonäkö, tuoksu ja jälkimaku määrittävät kukin 5% kokonaisuudesta ja koostumus loput 15%.

Jokainen arvioni sisältää luonnollisesti sanallisen arvioni eri osa-alueista ja lisäksi alla olevan kaltaisen pylväsdiagrammin, josta näkee yksittäiset arvosanat. Diagrammin värien tarkoitus on heti vilaisulla antaa käsitys suklaan laadusta. Eri värit merkitsevät tiettyjä arvosanoja:

  Arvosana    Merkitys
1-3 Hyvin vähän tai ei lainkaan nautintoa.
4-6 Ok, mutta kaipaa parannusta.
7-9 (Erittäin) Hyvä. Lähes täydellinen asteikon yläpäässä.
10 Huippulaatua. Moni voi olla yhtä hyvä, mutta ei parempi.

 

rating-system


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa